Vofsa og bærekraft

Vofsa og bærekraft

Hva gjør vi i Vofsa for miljø og bærekraft? Her er de tre viktigste tiltakene vi gjør som vårt lille bidrag for oss som er her nå og de som kommer etter - både to- og firebeinte.

Kildesortering
Kildesortering er noe av det letteste å gjøre! Derfor kildesorterer vi alt. Vi sorterer det etter papir, papp, plast, matavfall, glass/metall og restavfall. Farligere produkter som batterier sorterer vi også selvfølgelig for seg selv. I tillegg sender vi inn alt av brukte blekkpatroner tilbake til leverandøren, der de har et eget resirkuleringsprogram for disse.
Gjenbruk
Som andre butikker mottar vi pakker fra leverandørene våre titt og ofte. For å sende pakker trygt over hele landet kreves det en del emballasje. Denne emballasjen bruker vi på nytt når vi sender ut til deg. Det er alt fra esker, bobleplast og annet beskyttelsesmateriale. Joda, det er ikke alltid at det vi sender ut passer i eskene vi får, og derfor må vi noen ganger sende i ny emballasje, men ca. 80% av det vi sender ut er i gjenbrukt emballasje. Alle som mottar en pakke fra oss får også en liten påminnelse/henvisning om å bruke emballasjen på nytt eller å resirkulere den.
Redusere forbruk
Papir begynner å bli en knapp ressurs. Derfor skriver vi ut så lite som mulig, og det vi skriver ut skriver vi ut dobbeltsidig så lenge det er passende. De fleste av regnskapsbilagene lagrer vi digitalt framfor å skrive dem ut.
Her var tre enkle tiltak vi følger, og vi håper at også du som mottar pakken kan være med på laget om en mer bærekraftig framtid (som du nok sikkert er allerede)! Har du andre tips til hva vi kan gjøre? Ta gjerne kontakt med oss! :)
Tilbake til bloggen